Loading..

Articole

Uleiurile terapeutice – o poveste fara inceput si sfarsit

Istoria acestor uleiuri e veche. Foarte veche. Multe civilizatii inaintea noastra le-au descoperit si folosit ca intrumente de vindecare si ameliorare a vietii. Parerea mea este ca 90% din cunoasterea asociata cu uleiurile esentiale terapeutice s-a pierdut de-alungul timpului.

AFLA CUM ITI POTI IMBUNATATI SANATATEA

PARTICIPA LA WORKSHOPURI

Exista in prezent o multitudine de producatori de uleiuri esentiale. Din pacate majoritatea uleiurilor nu sunt etic corecte. Ele sunt contrafacute, sau “lungite” (la care s-au adaugat compusi identici chimic, dar de origine sintetica). Un procent foarte mic de uleiuri sunt intr-adevar organice sau bio, iar din acest procent, unul si mai mic sunt uleiuri terapeutice (100% Essential oil – Therapeutic grade in limba engleza) .

Sa lamurim putin acest aspect.

Uleiurile volatile. Acestea nu le recomand nici macar pentru aromoterapie sau parfumarea mediului. Tot ce este chimic, sintetic, este daunator pentru om intr-o masura mai mica sau mai mare. Orice compus chimic cu care corpul nostru intra in contact, reprezinta un pericol. Curand o sa intelegem cu toti cam cat de mare este acest pericol. Deci mare atentie la ce este ambalat sub aceste etichete. Uleiurile ieftine sunt de obicei uleiuri volatile, sau esentiale lungite cu tot felul de uleiuri sintetice. In prezent se poate sintetiza aproape orice compus.

Uleiurile esentiale (100% pure, bio, organice). Se gasesc destul de greu in forma lor reala, pura. Oricum acestea reprezinta o mica parte din uleiurile de pe piata (pt ca sunt scumpe si se fac greu) si in general sunt achizitionate de mari companii (de parfumerie si cosmetice) pentru diferite scopuri sau pentru a le lungii in scopuri comerciale. Putine uleiuri esentiale ajung la cumparatorii finali in forma lor originala, fara adaosuri sau modificari.

Citeste tot articolul aici…

Bralgei Shackry