
Multi savanti sunt adeptii teoriei imbatranirii, propusa pentru prima data de catre savantul Denham Harman, doctor in stiinte medicale si filosofice, care afirma ca “schimbarile legate de varsta sunt provocate de reactiile radicalilor liberi, initiate, de obicei, de mitocondrii.
Dimensiunea daunei cauzate mitocondriilor determina durata vietii noastre”.
Oxigenul este necesar pentru viata omului, insa fiecare inspiratie genereaza radicali liberi. Mitocondriile noastre, generatoare de energie in celule, produc radicali liberi ca produse secundare inevitabile, ce insotesc productia de energie vitala. Se considera ca acesti oxidanti deterioreaza mitocondriile in care se produc, inclusiv membrana mitocondriala in care se formeaza ATP-ul.
Aceasta deteriorare poate diminua capacitatea mitocondriilor de asigurare a necesarului energetic al celulelor. In consecinta, vor aparea semne tipice de imbatranire, precum degradarea memoriei, auzului, vederii si a imunitatii. Modul nostru de viata si actiunea mediului inconjurator amplifica solicitarile asupra corpului.
Hrana pe care o ingeram, modul de viata si mediul inconjurator – toate acestea isi aduc aportul la suprasolicitarea si
slabirea sistemului imunitar. Odata cu cresterea nivelului de stres, organismul este nevoit sa functioneze mai intens pentru a-si putea mentine echilibrul.
Lista permanent crescanda a factorilor cu influenta negativa asupra organismului nostru include alcoolul, stresul emotional, praful, fumul, toxinele, metalele grele, sportul de performanta, produsele de curatenie pentru uz casnic, procesele inflamatorii, medicamentele, nicotina, ozonul, lacurile si vopselele, radiatiile etc. Stiinta numeste acest “razboi” cu factorii nocivi din corpurile noastre “stres oxidativ”.
Stresul oxidativ apare atunci cand celula este deteriorata de toxine, microbi, insuficienta de oxigen, varsta si este caracterizat prin formarea de oxidanti in exces care provoaca un dezechilibru in chimia celulara a corpului. Stresul oxidativ duce la deteriorarea celulelor care cauzeaza la randul sau deteriorarea starii de sanatate si procesul de imbatranire.
Odata cu restabilirea echilibrului chimic al organismului, stresul oxidativ dispare, corpul se autoregenereaza, tesutul pierdut se reface, sistemul imunitar functioneaza la nivel optim.
Conform cercetarilor efectuate in ultimele decenii, 80% din afectiunile de sanatate sunt legate direct de stresul oxidativ, cum ar fi afectiunile geriatrice, precum bolile Alzheimer, Parkinson, senilitatea, cataracta si unele tipuri de cancer.
Toti factorii de stres oxidativ au ca trasatura comuna marirea excesiva a necesarului nostru de ioni negativi de hidrogen, deoarece radicalii liberi de oxigen sustrag electronii existenti in celule.
Aceasta preluare de electroni genereaza reactii in lant in urma carora compusi inofensivi si chiar benefici precum vitaminele cedeaza electroni radicalilor Iberi, transformandu-se, la randul lor, in radicali liberi si deteriorandu-ne ADN-ul si celulele. Avem posibilitatea sa schimbam aceasta situatie, sa luptam si sa facem reversibil acest proces, utilizand acceptori ai radicalilor liberi de oxigen – antioxidantii.
Mai multe informatii despre H500 pe pagina noastra de Facebook: Microhidrina si apa vie
Pentru inregistrare personala si comenzi produse accessati: