
Secțiunea de nutriție va ridica ridica mai multe întrebări decât răspunsuri, dar e nevoie sa o fac deoarece odată ce avem întrebările, si răspunsurile vor urma de la sine. E nevoie sa punem întrebările incomode. E nevoie sa ne uitam acolo unde doare, pentru ca o alimentație eronata ne afectează sănătatea si viată, oricât de buna pare la gust.
Este mare nevoie de nutriție si de educație in nutriție. Nutriția din ziua de azi nu se mai face cu inima, sau ascultând corpul si nevoile lui, ci ascultând poftele sau mintea. Dar oare aceste pofte sunt reale sau sunt induse de o alimentație care conține foarte multe elemente sintetice care urmăresc doar ca noi sa consumam mai mult?
E nevoie sa reabordam nutriția dintr-o cu totul alta perspectiva, in care sa ne bazam pe ceea ce ne comunica corpul, dintr-o maniera holistica. Nimeni nu știe mai bine decât tine ceea ce ai nevoie. Nimeni nu trăiește in corpul tău 24 de ore din 24 si de aceea nimeni nu poate identifica mai precis aceste nevoi. Dar pentru asta e nevoie de claritate in creier, si de fapt asta este cheia unei nutriții optime.
De ce sa ai nevoie de un nutriționist care sa iți spună mereu cate grame sa mănânci din fiecare aliment? Învață regulile generale de nutriție si apoi ai la dispoziție corpul tău si creierul tău. Însă, ai nevoie sa le revendici mai întâi. Da, este adevărat ca ai nevoie sa înveți câteva reguli simple de nutriție, însă apoi tu vei stabili ce si cat mănânci, pentru ca așa e normal.
„Regulile de nutriție” sunt doar niște linii de ghidaj generale. Este foarte posibil ca aceste reguli sa se aplice si la tine într-o proporție mai mica sau mai mare, dar asta nu înseamnă ca sunt bătute in cuie. Pe mine m-a interesat nutriția pe termen scurt dar mai ales cea pe termen lung. O experiența foarte lunga in nutriție îmi da posibilitatea sa vin cu o perspectiva obiectiva, caci am trecut si eu prin ele.
Măsura este totul si orice mâncare neprocesata, inclusiv carnea, e mult mai sănătoasă decât orice produs procesat.
Copii nu știu reguli de nutriție dar cumva, in inocenta lor simt vibrația alimentelor care le fac bine si pe cele care nu le fac bine. Ei încă simt vibrația, si așa cum zicea si Mizpah Matus, in alimentația raw-vegana, importanta este calitatea vibrației alimentelor, care aduce un plus de energie electromagnetica, un plus de armonie in câmpul nostru energetic. Când alimentele sunt procesate, acest lucru nu mai este valabil si dispare claritatea percepției. Am fost reduși ca specie la un nivel greu de definit, si chiar daca l-as putea definii, nu cred ca servește scopul acestui protocol. Ideea e sa ne recuperam claritatea percepției, sa ne recuperam creierul si corpul, sa ne recuperam viată si sa ne bucuram de ea. Alimentele si apa vie sunt cheia la nivel fiziologic.
Suntem singura specie de pe planeta care gătește sau procesează alimentele. Daca ar fi sa reduc nutriția la o singura fraza aceasta ar fi extrem de simpla: „Nu consuma nimic procesat, nimic sintetic, nimic care nu e natural”
Alimentele din ziua de azi suferă un proces de modificare chimica care de cele mai multe ori este nociv pentru sănătate ca sa nu mai vorbim ca pur si simplu nu produce alimente biodisponibile. Institutul Max Plank a arătat ca procesarea termica a alimentelor duce la pierderea a 50% din proteine, 70-80% din vitamine si minerale si 95% din fitonutrienti. In realitatea, cel mai nociv efect pe care îl produce mâncarea procesata este legat de destabilizarea câmpului nostru electromagnetic si care ne produce “ceata pe creier”, sau destabilizarea clarității percepției ființe umane.
Caută sa mănânci cat mai multe alimente in forma lor naturala. Pentru celelalte „arogante”, învață sa compensezi erorile de nutriție, si chiar si atunci, Bucura-te de viată si de gusturi!. Sa adaugi vinovăție si păreri de rău, e ca si cum ai adaugă gaz peste foc. Nu ajuta la nimic.
Iubește alimentele si mulțumește pentru ele, astfel vei anula o mare parte din imprint-urile negative din ele sau datorate procesării lor.
Bralgei Shackry